Τι είναι το μπότοξ;

Το μπότοξ είναι μια θεραπεία της αισθητικής δερματολογίας που εφαρμόζεται ευρέως για την εξάλειψη των ρυτίδων του προσώπου και τη βελτίωση της υφής του δέρματος. Τα αποτελέσματα του μπότοξ είναι προσωρινά, αλλά η θεραπεία απαιτεί ελάχιστο χρόνο, δεν απαιτείται αποθεραπεία και σε σχέση με άλλες θεραπείες αντιγήρανσης είναι μια λιγότερο περίπλοκη διαδικασία.

Η βουτουλινική τοξίνη παράγεται από τα βακτήρια Clostridium botulinum. Η έγχυση της ουσίας σε ένα μυ προκαλεί προσωρινή παράλυσή του. Στο πρόσωπο, αυτή η επίδραση έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση ή εξάλειψη των ρυτίδων έκφρασης για μερικούς μήνες. Η θεραπεία διαρκεί 15-29 λεπτά.

Τι να περιμένετε μετά τη θεραπεία με μπότοξ

Για 2-3 ώρες μετά την πραγματοποίηση των ενέσεων, μην τρίβετε το πρόσωπό σας. Στη συνέχεια, μπορείτε να επιστρέψετε στις καθημερινές σας δραστηριότητες. Μετά από 3-4 ημέρες θα αρχίσετε να βλέπετε τα αποτελέσματα της θεραπείας, τα οποία διαρκούν από 4-6 μήνες.

Σε ποιες περιοχές του προσώπου εφαρμόζεται το μπότοξ;

Το μπότοξ είναι ιδανικό για την εξάλειψη των ρυτίδων γύρω από τα μάτια και το στόμα, στο μεσόφρυο, στο μέτωπο και στην περιοχή του λαιμού.

Υπάρχουν παρενέργειες από την εφαρμογή του μπότοξ;

Σε γενικές γραμμές, το μπότοξ είναι μια ασφαλής θεραπεία. Μετά την εφαρμογή του, μπορεί να παρουσιαστεί παροδικό κοκκίνισμα του δέρματος στα σημεία των ενέσεων. Εφόσον πραγματοποιηθεί σωστά, δεν θα αλλοιώσει τα χαρακτηριστικά του προσώπου σας. Η βουτουλινική τοξίνη είναι μια ουσία εγκεκριμένη από τον Αμερικανικό Οργανισμό Φαρμάκων (FDA) και δεν προκαλεί βλάβες στην υγεία.