Τι είναι το fractional laser;

Το fractional laser αποτελεί την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στα laser αντιγήρανσης. Είναι ιδανικό για τη λείανση των ρυτίδων, την απομάκρυνση των κηλίδων, καθώς και για την εξάλειψη των συνεπειών της φωτογήρανσης. Η θερμότητα της ακτίνας laser εισχωρεί βαθιά στην επιδερμίδα, ενισχύοντας την παραγωγή κολλαγόνου από τον οργανισμό. Αφήνει ανέπαφη την επιφάνεια της επιδερμίδας, καθώς δεν προκαλεί τραχύτητα ή πρήξιμο στο δέρμα.

Πόσες συνεδρίες fractional laser θα χρειαστούν;

Ανάλογα με την ποιότητα της επιδερμίδας του ασθενούς, συνήθως απαιτούνται 3-5 συνεδρίες, που πραγματοποιούνται ανά 1-2 μήνες. Η διάρκειά τους είναι 20-30 λεπτά. Τα αποτελέσματα είναι ορατά από την πρώτη κιόλας συνεδρία και διαρκούν έως και 10 χρόνια.

Είναι επώδυνη η διαδικασία;

Οι συνεδρίες fractional laser πραγματοποιούνται υπό τοπική αναισθησία. Η εφαρμογή του laser προκαλεί μια αίσθηση έντονης θερμότητας, ενώ για περίπου 10 λεπτά μετά το τέλος της διαδικασίας ο ασθενής θα αισθάνεται κάψιμο στο δέρμα, ανάλογο με ένα ηλιακό έγκαυμα. Για 3-5 μέρες το δέρμα παρουσιάζει ερυθρότητα, η οποία μπορεί να καλυφθεί με την εφαρμογή makeup.