Η οριστική εξάλειψη της ανεπιθύμητης τριχοφυίας αποτελεί επίτευγμα των τελευταίων ετών με τη βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας. Όλο και πιο δημοφιλής γίνεται η χρήση συστημάτων λειζερ προκειμένου να εξαλειφθούν οι ενεπθύμητες τρίχες από διάφορες περιοχές του προσώπου αλλά και του σώματος.

Αφορά γυναίκες και άνδρες που επιθυμούν να απαλλαγουν από την τριχοφυία από σημεία του προσώπου και του σώματος, όπου αυτή αποτελεί αισθητικό πρόβλημα.

Ο δασυτριχισμός οφείλεται είτε σε κληρονομικότητα, είτε σε ορμονική διαταραχή  και επίσης, κάνει την εμφάνισή του στην εμμηνόπαυση.

Οι παραδοσιακές μέθοδοι αποτρίχωσης ξύρισμα, κερί, κρέμες, είναι αναποτελεσματικές όσoν αφορά την εξάλειψη του προβλήματος και πολλές φορές συνοδεύονται από ανεπιθύμητες ενέργειες όπως θυλακίτιδα, έγκαυμα και πόνο..

Τα αποτελέσματα είναι βραχυπρόθεσμα και απαιτούνται πολύ συχνές επαναλήψεις .

Η αποτρίχωση με λέιζερ Αλεξανδρίτης προσφέρει οριστική, ασφαλή και γρήγορη λύση.

Το λέιζερ Αλεξανδρίτης εκπέμπει ενέργεια που απορροφάται επιλεκτικά από τη μελανίνη, η οποία σε μη μαυρισμένο δέρμα βρίσκεται συγκεντρωμένη γύρω από τον τριχικό θύλακο καταστρέφοντάς τον.

Για την οριστική εξάλειψη της τριχοφυίας απαιτούνται κατά μέσο όρο 10-12 επισκέψεις με μεσοδιάστημα 30 περίπου ημερών μεταξύ τους. Είναι σημαντικό να γίνεται η ανά μήνα επανάληψη της θεραπείας για τη μεγαλύτερη δυνατή αποτελεσματικότητα.

48 ώρες πριν την την εφαρμογή της πρώτης θεραπείας ξυρίζεται η περιοχή του σώματος που θα αποτριχωθεί. Δεν απαιτείται ξύρισμα για αποτρίχωση στο πρόσωπο.

Η εφαρμογή πρέπει να γίνεται από ειδικό ιατρό, ώστε οι ρυθμίσεις του μηχανήματος να είναι κατάλληλες για την περιοχή και το χρώμα του δέρματος. Σημειώνεται ότι δέρματα σχετικά ανοιχτόχρωμα με σκούρα τριχοφυία είναι τα πιο κατάλληλα για αποτρίχωση με αυτόν τον τρόπο.

Μετά την εφαρμογή σταματάει η ανάπτυξη των τριχών, οι ρίζες των οποίων «πέφτουν» μέσα σε 15 περίπου ημέρες και η περιοχή παραμένει άτριχη.

Περιοχές που εφαρμόζεται με επιτυχία το λέιζερ είναι το μουστάκι, το πρόσωπο ,το μπικίνι, οι μασχάλες, τα χέρια, τα πόδια, η κοιλιά, η πλάτη και γενικά όλο το σώμα.