Το σύστημα laser Alexandrite επιφέρει σταθερή, μακροχρόνια, και μόνιμη μείωση της τριχοφυΐας καταργώντας τις παραδοσιακές μεθόδους αποτρίχωσης, όπως το ξυράφι, το κερί ή τη χαλάουα.

Μόνιμη και Ασφαλής Αποτρίχωση

Η αποτρίχωση με laser, αφορά γυναίκες και άντρες και μπορεί να εφαρμοστεί σε όλες τις περιοχές του σώματος και στο πρόσωπο, αφαιρώντας την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα με ασφάλεια. Με τη μέθοδο της επιλεκτικής φωτοθερμόλυσης, η ενέργεια από το laser Αλεξανδρίτη στοχεύει στα μελανοφόρα κύτταρα των τριχών και με μήκος κύματος στα 755 nm απορροφάται επιλεκτικά στο μέγιστο από τη μελανίνη, τη χρωστική ουσία που προσδίδει το χρώμα στην τρίχα. Η επακόλουθη αύξηση της θερμοκρασίας στους θύλακες των τριχών έχει σαν αποτέλεσμα την καταστροφή των κυττάρων που είναι υπεύθυνα για την επανέκφυση τους, χωρίς να καταστρέφεται η επιδερμίδα και ο περιβάλλον ιστός. Το αποτέλεσμα είναι μία καθαρή επιδερμίδα χωρίς τρίχες, και χωρίς το φόβο δημιουργίας θυλακίτιδας (φλεγμονή που εμφανίζεται ως σπυράκια, κύστες, από τις τρίχες που εγκλωβίζονται στο δέρμα συνήθως μετά την αποτρίχωση με ξυράφι, χαλάουα κ.α).

Το laser Αλεξανδρίτη καθώς η δράση του για την καταστροφή των τριχών στηρίζεται στην απορρόφηση που έχει από τη μελανίνη των τριχικών θυλάκων, δηλαδή τη χρωστική ουσία που προσδίδει το χρώμα τους, έχει τη μέγιστη αποτελεσματικότητα στις σκούρες και χοντρές τρίχες. Η αποτρίχωση με laser σε ανοιχτόχρωμες (γκρίζες, λευκές, πολύ ξανθές κοκ), και πολύ λεπτές (χνοώδες τρίχωμα) είναι αναποτελεσματική. Τέλος όσο αφορά στον αριθμό των συνεδριών που θα χρειαστούν για ένα οριστικό αποτέλεσμα, αυτό δύναται να επηρεαστεί από το βαθμό ευαισθησίας της ορμονικής διέγερσης η οποία είναι διαφορετική από περιοχή σε περιοχή του σώματος και μεταξύ των ατόμων. Για παράδειγμα μία αυξημένη τοπική παραγωγή ανδρογόνων και εμφάνιση τοπικής υπερευαισθησίας στη δράση των ορμονών αυτών, μπορεί να οδηγήσει στην ανάγκη περισσότερων συνεδριών μεταξύ 2 ατόμων, αλλά ακόμα και μεταξύ 2 περιοχών του σώματος στο ίδιο άτομο (πχ στο πρόσωπο και τις γάμπες).

Πλεονεκτήματα αποτρίχωσης με Laser Αλεξανδρίτη

  • Υψηλή απόδοση σε συνδυασμό με την μέγιστη προστασία της επιδερμίδας χάρη στην τεχνολογία Burst mode. Με την εκπομπή κάθε παλμού το laser εκπέμπει αρκετούς υποπαλμούς με αποτέλεσμα να διατηρείτε η θερμοκρασία της επιδερμίδας σε ασφαλή όρια ανάμεσα στους υποπαλμους.
  • Η δυνατότητα παλμών 5 ms τον καθιστά αποτελεσματικό και στις πιο λεπτές τρίχες.
  • Η δυνατότητα μακρών παλμών της τάξης των 40 ms μας δίνει την δυνατότητα να πραγματοποιούμε θεραπείες σε σκουρόχρωμα δέρματα με ασφάλεια.
  • Το βάθος διείσδυσης χάρη στο 16-mm spot είναι ιδανικό ακόμα και για τις πιο βαθιά εκφυόμενες τρίχες.