Μιλώντας για τρίχες καταλήξαμε πως η εικόνα ενός τριχωτού γορίλα σε ανθρώπινες διαστάσεις δεν είναι τόσο σέξι όσο ήταν τη δεκαετία του ’80.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι αποτρίχωσης αλλά η laser αποτρίχωση είναι η λύση!

Ξύρισμα

Τη διαδικασία την ξέρεις καλά. Τα αποτελέσματα είναι σίγουρα, αλλά μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμούς. Αυτοί οφείλονται είτε στη διαδικασία ξυρίσματος είτε στα προϊόντα ξυρίσματος, που συχνά ερεθίζουν την επιδερμίδα λόγω της χημικής τους σύνθεσης. Αυτό συμβαίνει διότι εφαρμόζοντάς τα στις βουβωνικές περιοχές και το περίνεο, ίχνη των χημικών συστατικών παραμένουν στην επιδερμίδα, γι’ αυτόν το λόγο δημιουργείται κατάσταση εγκλεισμού των χημικών υπολειμμάτων κάτω από το δέρμα. Αυτά εύκολα προκαλούν δερματίτιδες. Εσύ το καταλαβαίνεις με έντονη φαγούρα, κοκκίνισμα. Με το ξύρισμα, η αποτρίχωση δεν κρατά για πολύ κι έτσι πρέπει να επαναλαμβάνεται συχνά. Ταυτόχρονα, μπορεί να προκληθούν και φλεγμονές των θυλάκων των τριχών ή κι εγκλεισμός της τρίχας στον τριχοφόρο πόρο. Αυτά είναι τα λεγόμενα κόκκινα στίγματα που παρατηρείς συνήθως μετά το ξύρισμα. Σε μερικές περιπτώσεις, η θυλακίτιδα μπορεί να εξελιχθεί ακόμα και σε απόστημα. Σε αυτήν την περίπτωση πρέπει να πάρεις αντιβίωση – τοπική ή και συστηματική.

Κερί

Μοιάζει με πολύ πηχτό μέλι και καθαρίζει τόσο τις ορατές τρίχες όσο και το χνούδι. Οι εκδοχές που μπορείς να το χρησιμοποιήσεις είναι δύο (ζεστό και κρύο) και χρειάζεται μεγάλη επιδεξιότητα, αφού το απλώνεις στην περιοχή με τη βοήθεια της σπάτουλας και το αφαιρείς με δύναμη στην αντίθετη φορά από την κατεύθυνση που έχουν οι τρίχες. Τα αποτελέσματα αυτής της μεθόδου διαρκούν 3-4 εβδομάδες. Το μειονέκτημα είναι ότι παρουσιάζονται πάντα θυλακίτιδες ήπιας έως σοβαρής μορφής. Απαιτεί σταθερό χέρι, αλλιώς ακολούθα τη δική μας συμβουλή: απευθύνσου σε κάποιον ειδικό σε ινστιτούτα αισθητικής. Παρόμοια μορφή είναι η χαλάουα, που έχει τα ίδια αποτελέσματα (ναι, πονάει κι αυτή).

Laser

Η δεσμίδα φωτός του laser δρα επιλεκτικά στα μελανοκύτταρα της ρίζας της τρίχας καταστρέφοντας την. Τα αποτελέσματα εξαρτώνται από τον τύπο του δέρματος καθώς και από τον τύπο και το χρώμα της τρίχας. Είναι γνωστό ότι οι σκούρες τρίχες απορροφούν πιο εύκολα την ενέργεια κι έτσι είναι πιο εύκολο να καταστραφούν – απαγορεύεται αν έχεις μαυρισμένο δέρμα. Αρκούν μερικές συνεδρίες (3-6) για να μην ασχολείσαι με αποτριχώσεις.

Δείτε ενδεικτικές τιμές laser αποτρίχωσης.

Πηγή: Men’s Health