Η νέα τάση της εποχής που αφορά την ανάπλαση, ανόρθωση και σύσφιξη του δέρματος , αποτελεί το lifting με νήματα. Τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά , ενώ η μέθοδος εφαρμόζεται εκτός από το πρόσωπο και λαιμό και σε άλλα σημεία του σώματος που έχουν ανάγκη σύσφιξης , όπως η οπίσθια περιοχή των μπράτσων ( τρικέφαλος ), η εσωτερική  περιοχή των μηρών , οι γλουτοί , η κοιλιά. Ας δούμε όμως κάποιες  λεπτομέρειες σχετικά με τα νήματα και την τεχνική εφαρμογής τους.

ΤΟ ΥΛΙΚΟ

Τα νήματα που εφαρμόζονται σε αυτή την μη επεμβατική θεραπεία έχουν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν σε πολλές χειρουργικές επεμβάσεις . Αποτελούνται από πολυδιοξανόνη, ένα υλικό που είναι απολύτως συμβατό με το δέρμα , ασφαλές και πλήρως απορροφήσημο από τον οργανισμό , χωρίς να προκαλεί ιδιαίτερες αντιδράσεις .

1

Χωρίζονται σε δύο κατηγορίες, τα απλά νήματα PDO  και τα πιο σύνθετα αναρτώμενα νήματα PULL COG, με τα οποία πετυχαίνουμε καλύτερα αποτελέσματα όσον αφορά το lift του προσώπου.

2

Η ΜΕΘΟΔΟΣ

Τα νήματα είναι προσαρμοσμένα σε λεπτές βελόνες , οι οποίες εισάγονται στο κατάλληλο στρώμα του δέρματος , δημιουργώντας μια μορφή εσωτερικού πλέγματος, ενώ χρησιμοποιώντας   τα αναρτώμενα πετυχαίνουμε άριστα αποτελέσματα ανόρθωσης της χαλαρής επιδερμίδας.  Με τον τρόπο αυτόν προκαλείται μια φλεγμονώδης αντίδραση , ενεργοποιούνται οι ινοβλάστες και τα μονοκύτταρα, με τελικό σκοπό  – αποτέλεσμα την παράγωγη κολλαγόνου και ελαστίνης , καθώς και αγγειογένεσης. Κολλαγόνο παράγεται και από τον τραυματισμό του δέρματος κατά την εισαγωγή της βελόνας , ενισχύοντας έτσι το αποτέλεσμα της θεραπείας.

Η μέθοδος εφαρμόζεται σε άτομα άνω των 35 ετών και σε δέρματα με εμφανείς τις πρώτες συνέπειες της φωτογήρανσης , με ήπια χαλάρωση και επιφανειακές ατέλειες. Βελτιώνουμε το οβάλ του προσώπου, την υφή του δέρματος προκαλώντας ανάπλαση , ενώ μπορούμε να εφαρμόσουμε νήματα στο λαιμό, τα μπράτσα , στο εσωτερικό των μηρών , άνωθεν του γόνατος, στην κοιλιά , στους γλουτού και στο στήθος.

Ο αριθμός των νημάτων που θα χρησιμοποιηθούν είναι ανάλογος της περίπτωσης και του αποτελέσματος που θέλουμε να πετύχουμε. Η εφαρμογή διαρκεί κατά περίπτωση από 30΄ έως  60΄ , είναι ανώδυνη , αναίμακτη και χωρίς χρόνο αποθεραπείας. Ουσιαστική αντένδειξη δεν υπάρχει, ενώ στις επιπλοκές περιλαμβάνεται μόνο η πιθανότητα κάποιας μικρής εκχύμωσης.

Το αποτέλεσμα της θεραπείας είναι ορατό σε 2-3 εβδομάδες , η μέθοδος συνεχίζει να αποδίδει και να βελτιώνει την εικόνα της περιοχής εφαρμογής για 3 μήνες, ενώ η συνολική διάρκεια του αποτελέσματος της θεραπείας φτάνει τα 2 χρόνια.

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

Η ανάπλαση και ανόρθωση με νήματα μπορεί να συνδυαστεί   με άλλες θεραπείες χωρίς κανένα πρόβλημα , προσφέροντας καλύτερα αποτελέσματα. Η μεσοθεραπεία  ( αυτόλογη ή ετερόλογη ) συνίσταται συνδυαστικά για βελτίωση του αποτελέσματος , ενώ και η εφαρμογή laser fractional μετά από εύλογο χρονικό διάστημα προσφέρει εντυπωσιακά αποτελέσματα.

 

Τελικά , το lifting με νήματα δεν αντικαθιστά  το χειρουργικό lift, αλλά αποτελεί μια εξαιρετική εναλλακτική για ηπιότερα προβλήματα χαλάρωσης, αλλά και στα πλαίσια της πρόληψης.