Συνδυάστε την επίσκεψη σας στο δερματολογικό κέντρο με την διατροφή σας για να έχετε πάντα υγιές δέρμα! 

Μπορεί η πρόοδος στην επιστήμη της δερματολογίας να κάνει κυριολεκτικά θαύματα, όμως παράλληλα θα πρέπει να προσέχουμε και εμείς οι ίδιοι για την φροντίδα του δέρματος μας.  

Δεν είναι μυστικό ότι η αλλαγή στον τρόπο ζωής παράλληλα με τον γιατρό μας μπορούν να μας χαρίσουν ένα υγιές και όμορφο δέρμα. Όλες οι νέες μελέτες αποδεικνύουν πως το τρίπτυχο για ένα νεανικό σφριγηλό δέρμα είναι η άσκηση, ο επαρκής ύπνος και το βασικότερο η σωστή διατροφή.    

Σωστά λοιπόν φροντίζετε για τον καθαρισμό και την ενυδάτωση με τα κατάλληλα προιόντα που σας προτείνουν οι ειδικοί δερματολόγοι, όμως σήμερα θα σας αποκαλύψουμε τις ευεργετικές τροφές που θα σας δώσουν νεανικότητα και λάμψη στο δέρμα σας.  

ΟΙ ΤΡΟΦΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΡΟΦΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΟΦΕΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ ΜΑΣ 

1.Νερό  

Είναι η κύρια πηγή ενυδάτωσης του οργανισμού και κυρίως του δέρματος. Βοηθά στην αποβολή των τοξινών και κάνει το δέρμα πιο ελαστικό. Είναι απαραίτητα 10 -12 ποτήρια νερό την ημέρα.  

2. Αμύγδαλα 

Είναι πλούσια σε βιταμίνη E που προστατεύει το δέρμα από τις ακτίνες του ήλιου και βοηθάει στην ανάπλαση των κυττάρων της επιδερμίδας. Περιέχουν και ασβέστιο, το οποίο ρυθμίζει αρκετές απ’ τις λειτουργίες του δέρματος. 

3. Καρύδια 

Είναι εξαιρετικά ευεργετικά για το δέρμα σας. Είναι πλούσια σε ωμέγα 3 λιπαρά, τα οποία συνδέονται με την υγεία του δέρματος. Τα ωμέγα 3, καταπολεμούν τις φλεγμονές στο δέρμα  και μάλιστα βοηθούν και στην πρόληψη του καρκίνου του δέρματος. Τα καρύδια περιέχουν επίσης ψευδάργυρο, ο οποίος έχει αντιφλεγμονώδεις και αντιμικροβιακές ιδιότητες και ενισχύει την σφριγηλότητα του δέρματος. 

4. Ντομάτες 

Οι ντομάτες περιέχουν λυκοπένιο, το οποίο προστατεύει το δέρμα από την υπεριώδη ακτινοβολία. Περιέχουν επίσης βιταμίνη C που λειτουργεί ως αντιοξειδωτικό. 

5. Γλυκοπατάτες 

Είναι πολύτιμη πηγή β-καροτίνης, που προστατεύει το δέρμα από τις ακτίνες του ήλιου και μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη των ρυτίδων. 

6. Σπιρουλίνα 

Η σπιρουλίνα είναι σίγουρα μέσα στις καλύτερες τροφές για το δέρμα. Το θαυματουργό αυτό φύκι μάλιστα, μεγαλώνει μόνο σε συγκεκριμένες περιοχές, στις οποίες βρίσκεται και η Ελλάδα. Έχει αντιγηραντική και αντιφλεγμονώδη δράση, καθώς περιέχει ισχυρά αντιοξειδωτικά για το δέρμα, ενώ περιέχει και φυκοκυανίνη η οποία καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες, που προκαλούν ρυτίδες και χαλάρωση στο δέρμα μας. Η σπιρουλίνα περιέχει ακόμη αμινοξέα που παράγουν κολλαγόνο. 

7. Κολοκυθόσποροι 

Περιέχουν βιταμίνη E, που λειτουργεί ως αντιοξειδωτικό και βοηθάει στην ανάπλαση της επιδερμίδας. Περιέχουν επίσης ψευδάργυρο που ενισχύει το δέρμα και υποστηρίζει την παραγωγή κολλαγόνου. 

8. Σπανάκι 

Περιέχει βιταμίνη Α, η οποία προστατεύει το δέρμα  από τις ελεύθερες ρίζες και μειώνει τη φλεγμονή και τα σημάδια της γήρανσης. Το σπανάκι περιέχει επίσης βιταμίνη C και βιταμίνη Κ, εξαιρετικά σημαντικές για την υγεία της επιδερμίδας. 

9. Αβοκάντο 

Είναι πλούσια σε καλά λιπαρά τα οποία συνεισφέρουν στην υγεία της επιδερμίδας μας, ενώ περιέχουν επίσης βιταμίνη C και βιταμίνη E, οι οποίες λειτουργούν ως αντιοξειδωτικά. Έτσι το αβοκάντο προστατεύει το δέρμα από την πρόωρη γήρανση λόγω έκθεσης στον ήλιο. 

10. Χρωματιστές πιπεριές 

Οι κόκκινες και οι κίτρινες πιπεριές περιέχουν β-καροτίνη που προστατεύει την επιδερμίδα από τις ακτίνες του ήλιου αλλά και βιταμίνη C, που λειτουργεί ως αντιοξειδωτικό και βοηθάει στη σύνθεση του κολλαγόνου για πιο δυνατό δέρμα. 

11. Πράσινο τσάι 

Το πράσινο τσάι έχει πολλές ιδιότητες που βοηθούν στο να διατηρήσουμε νεανικό το δέρμα μας.  Είναι πλούσιο σε φυτικές πολυφαινόλες που είναι αντιοξειδωτικές, χημειοπροληπτικές και ανοσορρυθμιστικές ιδιότητες για την προστασία του δέρματος. Χρειάζεται όμως προσοχή στην ποσότητα διότι η καφείνη που περιέχει μπορεί να ξηράνει την επιδερμίδα.  

Καταναλώνοντας τις παραπάνω τροφές και τα ροφήματα, ενυδατώνετε καλύτερα την επιδερμίδα σας, καταπολεμάτε τις ρυτίδες, αποφεύγετε τη δημιουργία κηλίδων και καταπραΰνετε την ξηρότητα και το έκζεμα.