Ο λόγος για το φυσικό συστατικό Bakuchiol, που έχει πάνω από 23 εκατομμύρια views τους τελευταίους μήνες!

Πρόκειται για ένα ισχυρό, φυσικής προέλευσης συστατικό που είναι ιδανικό ακόμα και για το πιο για ευαίσθητο δέρμα. Συμβάλει θεαματικά στην ανανέωση των κυττάρων και στην παραγωγή του κολλαγόνου, με αποτέλεσμα η επιδερμίδα να δείχνει πιο σφριγηλή και νεανική. Απομονώθηκε για πρώτη φορά το 1966 από τους Mehta et al. από τον σπόρο Psoralea corylifolia και ονομαζόταν Bakuchiol με βάση το όνομα του φυτού, Bakuchi.

Το συναντάμε κυρίως στις παραδοσιακές κινέζικες θεραπείες, και σκοπό έχει να θεραπεύσει, να ηρεμήσει και να καταπραΰνει το δέρμα, χάρη στις αντιφλεγμονώδεις και αντιβακτηριακές του ιδιότητες.  Ουσιαστικά κάνει την ίδια «δουλειά» με την ρετινόλη. Είναι απόλυτα ασφαλές και χρησιμοποιείται τοπικά με τη μορφή ορού ή λοσιόν ακόμη δύο φορές την ημέρα, πριν από την ενυδατική κρέμα ημέρας και νύχτας.

Bakuchiol VS Ρετινόλης: 1 – 0

Το bakuchiol είναι το απόλυτο φυσικό αντιγηραντικό συστατικό για την επιδερμίδα μας με πολλά οφέλη:

  • Μειώνει ρυτίδες και λεπτές γραμμές.
  • Είναι πλήρως φυσικό, έχει πιο ήπια δράση και δεν προκαλεί ξηρότητα, υπερευαισθησία, ερυθρότητα ή ερεθισμό.
  • Αυξάνει τη σφριγηλότητα και την ελαστικότητα του δέρματος
  • Μειώνει την εμφάνιση των πόρων
  • Βελτιώνει τον τόνο της επιδερμίδας, δηλαδή τις σκούρες κηλίδες ή τις περιοχές με δυσχρωμίες.
  • Για καλύτερα αποτελέσματα, προτιμότερο είναι να μην χρησιμοποιείται μαζί με προϊόντα που περιέχουν γλυκολικό οξύ.

Ρετινόλη

Για πολλά χρόνια η ρετινόλη αποτελεί ένα από τα πιο ισχυρά ενεργά συστατικά ενάντια στα σημάδια της γήρανσης. Στα αρνητικά της είναι ότι μπορεί να προκαλέσει ερεθισμούς, αν έχεις ευαίσθητη επιδερμίδα και πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο τη νύχτα λόγω της ευαισθησίας τους στην υπεριώδη ακτινοβολία. Καλό είναι λοιπόν πάντα να κάνετε μια δοκιμή στην επιδερμίδα σας πριν προσθέσετε το νέο προϊόν στη ρουτίνα σας. Απλώστε μια μικρή ποσότητα του προϊόντος σε μια πλευρά του χεριού σας και καλύψτε την περιοχή με επίδεσμο για 24 ώρες. Εάν αρχίσετε να έχετε ερεθισμό, δεν πρέπει να χρησιμοποιήσετε αυτό το προϊόν. Εάν δεν έχετε παρουσιάσει συμπτώματα μέσα σε 24 ώρες, τότε κατά πάσα πιθανότητα είναι ασφαλές να το εφαρμόσετε και σε άλλα σημεία.

Μέχρι την ηλικία των 30, τα κύτταρα της επιδερμίδας ανανεώνονται περίπου κάθε 28 ημέρες. Αλλά καθώς γερνάμε, η αναγέννηση επιβραδύνεται σε 50, 60 ή 70 ημέρες. Ο βραδύτερος ρυθμός είναι ένας από του λόγους που κάνει την επιδερμίδα να φαίνεται πιο ξηρή, θαμπή και ζαρωμένη. Η ρετινόλη που εφαρμόζεται τοπικά, απορροφάται από το δέρμα και επιταχύνει την ανακύκλωση των κυττάρων, κάνοντας την επιδερμίδα πυκνότερη.

Η απόφαση με ποιο τρόπο θα καταπολεμήσετε τη φθορά του χρόνου δική σας…