Το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματος και παίζει πολύ σημαντικό ρόλο για τον οργανισμό μας.Επομένως, πριν αγοράσετε προϊόντα ομορφιάς, θα πρέπει να γνωρίζετε τον τύπο του δέρματος σας και την ποιότητά του.

το δέρμα έχει 5 τύπους:

  • Κανονικό δέρμα.Συνήθως δεν παρουσιάζει προβλήματα ακμής ή διευρυμένους πόρους. Χωρίς αίσθηση τραβήγματος, χωρίς συχνούς ερεθισμούς.

Παρ’ όλο που δεν παρουσιάζει προβλήματα, το κανονικό δέρμα χρειάζεται καθημερινή φροντίδα για να έχει επαρκή ενυδάτωση και να αποτραπεί η πρόωρη γήρανση.

  • Ξηρό δέρμα. Είναι ορατά ξηρό, τεταμένο και έχει τραχιά υφή. Συχνά ξεφλουδίζει και έχει φαγούρα. Είναι πιο επιρρεπές στο σχηματισμό ρυτίδων.

Πίνετε άφθονο νερό, τρώτε φρούτα και λαχανικά και εφαρμόστε λάδι καρύδας στο πρόσωπό σας πριν πάτε για ύπνο τη νύχτα.Αποφύγετε την αλκοόλη στα προϊόντα καθαρισμού.

  • Ευαίσθητο δέρμα. Χαρακτηρίζεται από  συχνή ερυθρότητα ή κάψιμο. Μερικές φορές εμφανίζονται σπυράκια εξαιτίας ερεθισμού.Πριν αγοράσετε προϊόντα ομορφιάς, να είστε προσεκτικοί καθώς κάθε χημική ουσία μπορεί να σας επηρεάσει άμεσα.Χρησιμοποιήστε ήπια προϊόντα όπως αφρό καθαρισμού ή γαλάκτωμα. 
  • Μικτό δέρμα. Είναι πιο λιπαρό στην περιοχή της ζώνης T, στις άλλες περιοχές του προσώπου μοιάζει περισσότερο με τον ξηρό τύπο δέρματος.Περιστασιακά, έχει στίγματα ή σπυράκια. Είναι απαραίτητο να το προστατεύετε και να το φροντίζετε όταν αλλάζει ο καιρός. 

Πάντα να θυμάστε:Μία επίσκεψη στον δερματολόγο και η κατάλληλη θεραπευτική προσέγγιση μπορεί να οδηγήσουν σε ένα άριστο αποτέλεσμα. Η σωστή περιποίηση ενοποιεί το δέρμα και χαρίζει υγιή λάμψη!