Μία φυσιολογική κατάσταση, ένα συχνό φαινόμενο το οποίο παρατηρείται στο σώμα σχεδόν κάθε γυναίκας και δεν παύει μέχρι στιγμής να αποτελεί ένα από τα αγαπημένα προς συζήτηση θέματα.

Η κυτταρίτιδα οφειλεται σε ανώμαλη συγκέντρωση λίπους και νερού μεταξύ του δέρματος και του υποδόριου ιστού. Τα σημεία του σώματος όπου εμφανίζεται κυρίως κυτταρίτιδα είναι οι μηροί, οι γλουτοί, η κοιλιά, τα μπράτσα και οι γάμπες. Οι παράγοντες της εμφάνισής της είναι πολλοί. Μεταξύ άλλων: γονίδια, κακή διατροφή, αργός μεταβολισμός, ορμονικές αλλαγές,αφυδάτωση και παχυσαρκία ή υπερβολικό βάρος.

Η πρόληψη πάντα θα είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος αντιμετώπισης της κυτταρίτιδας.

Κάποια επιπλέον tips που μπορούν να βοηθήσουν είναι:

  • Ενυδάτωση. Άρχισε τη μέρα σου με ενυδάτωση μιας και το νερό είναι ο Νο 1 εχθρός της κυτταρίτιδας!
  • Διατροφή. Το πράσινο τσάι, οι ανάλατοι ξηροί καρποί, οι πράσινες σαλάτες, τα προϊόντα ολικής άλεσης , το ελαιόλαδο και τα ημιάπαχα γαλακτοκομικά προϊόντα είναι αποδεδειγμένα εχθροί της κυτταρίτιδας!
  • Άσκηση. 20 λεπτά σωματικής άσκησης την ημέρα είναι αρκετά για να τονώσουν την κυκλοφορία του αίματος σου!
  • Κάπνισμα και αλκοόλ. Βγάλτε το κάπνισμα και το αλκοόλ από τη ζωή σας, επειδή επιδεινώνουν την κυκλοφορία του αίματος.
  • Ορμόνες. Ρυθμίστε τα επίπεδα των ορμονών σας, αν είναι απαραίτητο, πάντα με τη συμβουλή του γιατρού σας.
  • Άγχος. Καταπολεμήστε το άγχος, το οποίο εμποδίζει οποιαδήποτε θεραπευτική αντιμετώπιση θέλετε να εφαρμόσετε.

Λύσεις έρχονται να δώσουν και διάφορες επεμβατικές μέθοδοι κατά της κυτταρίτιδας, τις οποίες πραγματοποιούν μόνο εξειδικευμένοι δερματολόγοι:

  • Μεσοθεραπεία: Πρόκειται για μία μέθοδο κατά την οποία με ενέσεις εγχέονται υποδορια λιποδιαλυτικές ουσίες (π.χ. καφεΐνη, εκχύλισμα αγκινάρας, θεοφυλλίνη, βιταμίνη Ε), που σκοπό έχουν να διασπάσουν την κυτταρίτιδα, μετά από 4-8 θεραπείες.
  • Λεμφικό μασάζ. Αποτοξινώνει, βοηθά στη μείωση των οιδημάτων και ταυτόχρονα, επιμένοντας στα προβληματικά σημεία τοπικού πάχους, προσφέρει αποτελέσματα άμεσα ορατά σε πόντους. Το σώμα «σμιλεύεται» και η εικόνα του «φλοιού πορτοκαλιού» μειώνεται αισθητά.